Dra nätverkskabel hemma

Boka tid för installation direkt vid besöket, alternativt ring eller mejla oss först vid frågor. Vi tar endast 575 kr i timmen med RUT för att dra nätverkskabel hemma hos dig. Timpriset för företag är 920 kr i timmen.

Alla våra installatörer arbetar dedikerat med att montera nätverkskabel för våra kunder. Det blir en trygghet för dig som kund så du vet att ett proffs hjälper dig. Vi mäter alltid alla kablar så de fungerar som de ska.

08 400 117 26
Kontakt@mindatorsupport.se

Vad vi hjälper dig med

– Vi hjälper dig med att dra nätverkskabel hemma eller på ditt företag. Vi har alltid med all utrustning så du kan få hjälp direkt på plats av våra nätverkstekniker.

– Nätverksutrustning och andra tillbehör har vi med oss ifall din router, accesspunkt eller annan utrustning skulle behöva bytas ut, så du får ett snabbare trådlöst nätverk som alltid fungerar.

– Många föräldrar efterfrågar barnkontroll så de kan styra hur mycket deras barn eller ungdomar använder internet. Detta hjälper vi dig med så du styr allt enkelt via en app i telefonen.

– Min Datorsupport rekommenderar alltid våra kunder att dra nätverkskabel hemma eller på kontoret med accesspunkter anslutna. Vi använder aldrig repeaters, home plugins eller meshnätverk. Resultatet av dessa produkter är ett svajigt nätverk och att dra nätverkskabel hemma eller på kontoret är ett måste.

– Om det är en elinstallation du behöver hjälp med, så hjälper våra behöriga elektriker i Stockholm dig med detta.

dra nätverkskabel hemma

Våra nätverkstekniker får toppbetyg

Vi har fått toppbetyg av våra kunder! Våra nätverkstekniker och installatörer har lång erfarenhet och hjälper dig att dra nätverkskabel hemma eller på ditt kontor. Förutom montage av nätverkskabel så hjälper vi dig även med installation av ett stabilt trådlöst nätverk som är helt problemfritt. Detta är något våra kunder uppskattar för att slippa att videosamtal mm. ska hacka.

Boka tid med oss till bra villkor

– Vi kommer ut till dig som privatperson eller företagare och felsöker din nätverksutrustning, samt ditt eventuella kablage av nätverkskablar och patchpaneler.  (Vi arbetar med nätverksinstallationer i Stockholms län)

– Efter felsökningen/konsultation ger vi dig en uppskattning i tidsåtgång. Vi tar 575 kr i timmen med RUT för att dra nätverkskabel hemma hos dig. Företag betalar 920 kr per timme. Vi har med all utrustning så tackar du ja genomför vi din datainstallation direkt vid besöket. Ibland är det omfattande kabeldragning av nätverkskabel som behövs och då bokar vi ett återbesök med dig.

– Efter installationen och när vi hjälpt dig exempelvis dra nätverk i villan med tillhörande WiFiutrustning, så erbjuder vi även ett förmånligt serviceavtal, så ditt nätverk alltid är uppdaterat och fungerar som det ska. Fråga oss så berättar vi mer.

dra nätverkskabel hemma
Boka tid

Boka en tid för att dra nätverkskabel hemma eller på ditt kontor. Vi på Nätverkstekniker .Se är tillgängliga via telefon och E-post vid frågor.
08 400 117 26

Dra nätverkskabel

Här berättar vi om olika sätt och metoder kring att dra nätverkskabel. Här får du tips på hur du kan göra själv eller för att veta hur vi arbetar för att dra kabel hos våra kunder. Om du tänker dra nätverkskabel själv så rekommenderar vi dig starkt att använda borrhålsmätare och wallscanners för att inte råka borra i en vattenledning, gasledning eller elledning mm.

dra nätverkskabel

Dra nätverkskabel utanpåliggande

Att dra nätverkskabel utanpåliggnade är den vanligaste metoden då rör i väggar många gånger saknas för att kunna dra nätverkskabel. När nätverkskabeln monteras utanpåliggande så använder man stift som skjuts fast eller så spikas den fast med klammer. I nya lägenheter eller hus som är renoverade redan så brukar man dra nätverkskabeln i kabellister. I äldre hus eller lägenheter så används oftast klammer eller stift. Att dra nätverkskabel är ett måste om man vill förstärka WiFi inomhus med nätverkskabel ansluten till sina accesspunkter.

Dra nätverkskabel utomhus

När man ska dra nätverkskabel utomhus så är det viktigt att använda nätverkskabel som klarar utomhusbruk, samt eventuellt använda skärmad kabel om störningar kan ske från andra ledningar. När man drar nätverkskabel utomhus så grävs den ner eller dras via luftlina på en metallvajer. Grävs den ner så används många gånger flexrör ifall man skulle vilja byta kabeln i framtiden. När du drar nätverkskabel utomhus så kan du passa på att installera en kameraövervakning med POE via nätverkskabeln, detta för att kameror över POE är mycket stabila och felar sällan. Många installerar även WiFi förstärkare utomhus för att få full WiFitäckning på sin tomt eller företagsområde.

Dra nätverkskabel i telerör

En vanligt metod i hus, kontor och lägenheter är att dra nätverkskabel i telerör. Telefonkabeln används då som draglina och byts ut till nätverkskabel istället. När man drar nätverkskabel i telerör så bör man tänka på att det oftast bara går dra en kabel i teleröret, då de är mindre än vanliga flexrör, samt så är de oftast seriekopplade, så man behöver installera switchar vid varje uttag för att kunna skicka datasignalen vidare.

Dra nätverkskabel i antennkabel

Dra nätverkskabel i antennkabel är precis som att dra kabel i gamla telerör, en vanlig metod. I lite nyare hus så finns oftast en central punkt dit alla antennkablar går och går då byta till nätverkskablar istället. Fördelen med detta är att du slipper ha flera switchar utan klarar dig med en större switch istället. En fördel med flexrör för antennkabel är att de oftast är större än rör för telefonkabel, det går då oftast få in 2-3 nätverkskablar i samma rör. Du kan även montera infällda nätverksuttag och det blir då en snyggare installation.

Dra nätverkskabel i lägenhet

Till skillnad från när du ska dra nätverk i en villa så är det generellt svårare att dra nätverkskabel snyggt i lägenheter. Lägenheter saknar oftast telefonjack eller antennuttag, det kan finnas comhemuttag men de får oftast inte bortmonteras om man inte har tillstånd för detta. När man ska dra nätverkskabel i lägenhet så dras den oftast utanpåliggande och skjuts fast med stift eller spikas fast med klammer, i mer nyrenoverade lägenheter så används oftast kabellister. Tänk på att när du borrar i väggar mm, så kan det finnas vattenrör, gasrör och elledningar.

Dra kabel i befintlig vägg

Det bästa är om man kan dra kabel i befintlig vägg, istället för att dra utanpåliggande ethernetkabel. För att kunna dra kabel i en befintlig vägg så behöver det finnas rör att dra dessa i. Det finns dock metoder med att borra ett hål i väggen vid golvet och ett vid taket, en magnet används sedan för att dra kabeln i den befintlig väggen. Dock så måste förutsättningarna vara bra, väggen behöver vara ihålig och inte ha för mycket isolering i sig, då kabeln kommer fasta annars. Men om förutsättningarna är bra så är det ett bra sätt att dra kabel i befintlig vägg istället för utanpåliggande.

Nätverkstekniker.se (Min Datorsupport AB) © 2015-2023