Nätverksinstallation Stockholm

Om du läser denna artikel funderar du kanske på att sätta upp ett nytt trådlöst nätverk och funderar över vilket som är det bästa sättet att installera accesspunkter för att kunna förlänga ditt WiFi? Först bör vi dock nämna att det är viktigt att känna till att WiFi är en teknik som innefattar mer än vad som först möter ögat, däribland faktorer som du kanske inte har en tanke på. Ett exempel på sådana faktorer är var och hur du ska sätta dina accesspunkter, och detta har faktiskt betydligt större betydelse än vad du förmodligen tror.

Behöver du hjälp med din nätverksinstallation i Stockholm? Boka en tid för en offert eller installation direkt vid besöket. Alternativt ring eller mejla vid frågor.

08 400 117 26
Kontakt@natverkstekniker.se

Nätverksinstallation i Stockholm med rätt utrustning

Det är egentligen inte särskilt svårt att installera en trådlös accesspunkt, men om du inte gör det på rätt sätt kommer du att få lida för det. Vi har stött på en hel del felaktiga installationer och även hört skräckhistorier från kunder som har fått “tips” från självutnämnda experter på området.

Om du har tänkt installera accesspunkter på ett större kontor, i din bostad, på ett lager eller på en öppen yta såsom din trädgård, kan vi hjälpa dig med detta. Genom att låta oss utföra din nätverksinstallation i Stockholm kan du vara säker på att få ett användbart trådlöst nätverk som ger användarna tillförlitliga uppkopplingar och förser dem med den bandbredd som förväntas.

Bra villkor när du anlitar en nätverksinstallatör från oss:
– Vi erbjuder kostnadsfria besök ute hos dig och felsöker kostnadsfritt ditt hemnätverk eller företagsnätverk.
– Du får sen en offert att tacka ja eller nej till.
– Tackar du ja nyinstallerar eller optimerar vi ditt nätverk & WiFi direkt på plats, då vi alltid har med all utrustning som kan behövas. Är det ett mer omfattande arbete så gör vi ett återbesök.

Boka tid för en offert!

nätverkstekniker

Våra nätverkstekniker får toppbetyg

Vi gläds åt att ha erhållit ett imponerande kundbetyg på 4,8 av 5,0 i mer än 200 rekommendationer från Reco. Det är ett bevis på vårt engagemang och vårt strävande efter att erbjuda enastående service och kvalitet till våra kunder. Ditt förtroende och din nöjdhet är våra drivkrafter.

Framgångsfaktorer för en lyckad nätverksinstallation i Stockholm

Det kanske enskilt viktigaste steget i vilken WiFi-installation som helst för att förlänga WiFi i din bostad eller på ditt företag är att du på förhand känner till de krav som kommer att ställas på nätverket. Föreställ dig hur många personer, eller snarare enheter, som kommer att vara uppkopplade mot nätverket och vilka slags uppgifter de kommer att ägna sig åt på nätet. Detta kan vara ett nog så svårt steg att genomföra, men vi hjälper dig gärna med detta när du anlitar oss att utföra din nätverksinstallation i Stockholm.

När vi tillsammans har tagit fram en kravspecifikation är det betydligt enklare att gå vidare i processen och välja de rätta accesspunkterna. Det finns dock ett stort urval av accesspunkter att välja mellan, men vi ger dig naturligtvis tips på de som lämpar sig bäst för ditt specifika behov. På marknaden finns flera olika alternativ att välja mellan och det är lätt hänt att man som lekman blir överväldigad när man försöker att välja och vraka utifrån sitt behov och sin budget.

Även ditt behov av utrustning kommer att variera beroende på vilken slags miljö du vill använda nätverket i, samt dess specifika behov. Du kanske vill koppla in ytterligare utrustning i nätverket, såsom en brandvägg, övervakningsutrustning, skrivare, switchar och liknande. Flera olika faktorer, däribland storleken på den yta som ditt WiFi ska täcka, samt den typ av arbete som du utför på internet och de enheter som kommer att användas i nätverket, kommer att avgöra vilken slags nätverksutrustning som du kommer behöva.

Nätverksinstallation Stockholm

Nätverkstekniker.se

Det vanligaste problemet med trådlösa accesspunkter

Det vanligaste problemet med felaktiga installationer av trådlösa accesspunkter är att din(a) enhet(er) ständigt försöker ansluta till fel accesspunkt. Du kanske har accesspunkter runt om i bostaden eller på företaget, och när du befinner dig i ett rum med till exempel din bärbara dator så försöker den ansluta till en accesspunkt på andra sidan bostaden/företaget istället för att ansluta till den närmaste. Utan att du själv manuellt tvingas gå in bland inställningarna och tvinga datorn att ansluta till rätt accesspunkt, kommer du då att drabbas av långsam internetuppkoppling och dålig WiFi-täckning.

I samband med att vi utför en nätverksinstallation i Stockholm ute hos kund försäkrar vi oss därför alltid om att accesspunkterna installeras och konfigureras på rätt sätt. Detta gör att du inte behöver oroa dig för att dina enheter ska ansluta till fel accesspunkter.

Installera WiFi med accesspunkter

När väl planeringen av nätverksinstallationen, samt den fysiska installationen av nätverket är slutförda, bör du kunna surfa på nätet med dina trådlösa enheter.

Prestandan kan drastiskt förbättras för bättre WiFi hemma eller på kontoret genom att utrustningen konfigureras på rätt sätt. Ett exempel på detta är de som vi givit ovan, där enheten försöker ansluta till fel accesspunkt och därmed ger en sämre användarupplevelse.

Vill du försäkra dig om att din nätverksinstallation i Stockholm utförs på rätt sätt och ger bästa möjliga resultat? Tveka då inte att kontakta oss via mejl eller telefon, eller boka tid direkt med en nätverkstekniker via vår interaktiva kalender nedan.

Boka tid med en nätverkstekniker

Kontakta oss för att få hjälp med din planeringen och design av ditt WiFI & nätverk, samt kabeldragning och inkoppling av utrustning i nätverket, såsom övervakningssystem, servrar och skrivare mm. Boka tid direkt via den interaktiva kalendern nedan, alternativ ring eller mejla oss för mer information om de tjänster som vi tillhandahåller!

– Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria för en offert.
– Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att förstärka WiFi signal hemma eller på ditt företag.
– Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående. Är det mer omfattande arbetet så gör vi ett återbesök.

Boka tid

Hos Nätverkstekniker .Se finns vi här för dig, tillgängliga både via telefon och e-post. Din bekvämlighet är vår prioritet och vi ser fram emot att svara på dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt.
08 400 117 26

Nätverkstekniker.se (Min Datorsupport AB) © 2015-2023