Nätverksinstallatör Stockholm

Konstruktionen av infrastrukturen för ett trådlöst nätverk är en noggrann och avgörande process. Den påverkar direkt om ditt WiFi kommer att prestera på toppnivå eller stöta på problem. Genom att engagera en nätverksinstallatör i Stockholm kan du försäkra dig om att rätt förutsättningar skapas för ett enastående trådlöst nätverk.

Du är välkommen att boka en tid för att få en personlig offert eller för att planera en smidig installation. Har du frågor? Tveka inte att höra av dig via telefon eller e-post. Vi är här för att säkerställa att ditt nätverk når sin fulla potential.

08 400 117 26
Kontakt@natverkstekniker.se

Behöver du hjälp med en nätverksinstallation?

Nedan kommer vi att titta på några vanliga misstag som många gör i samband med designen av ett trådlöst nätverk. Vi kommer även att förklara hur dessa misstag påverkar ditt nätverks prestanda.

För om du modigt nog har gett dig huvudstupa in i den fantastiska världen av nätverksdesign på egen hand, kommer du förmodligen att upptäcka i samband med installationen att saker och ting inte går riktigt som planerat. Hårdvara och säkerhet är två viktiga byggstenar i ett nätverk, så om du inte använder dig av rätt produkter för jobbet kommer du troligtvis inte att gilla resultatet. Dessa är några av de vanliga produktbaserade misstagen som kan ha en negativ inverkan på ditt nätverk som vi berättar mer om nedan.

Bra villkor när du anlitar en nätverksinstallatör från oss
– Vi erbjuder kostnadsfria besök ute hos dig och felsöker kostnadsfritt ditt hemnätverk eller företagsnätverk för en offert. Samt ger konsultation kring hur du kan förlänga WiFi.

Kontakta oss via telefon eller epost så hjälper vi dig! Du kan även boka en tid direkt via vår interaktiva bokningskalender.

dra nätverkskabel

Våra nätverkstekniker får toppbetyg

Vi är glada och stolta över att vår insats har resulterat i en imponerande kundnöjdhet, med ett betyg på 4,8 av 5,0 i över 200 rekommendationer från Reco. Det är en stark indikation på vårt engagemang och vår dedikation att leverera högkvalitativ service och lösningar till våra kunder. Din tillfredsställelse är vår drivkraft och vi fortsätter sträva efter att överträffa förväntningarna.

Problemet med alltför få accesspunkter

Det är enkel logik att det kan vara förödande för prestandan i ett nätverk att ha tillgång till ett alltför litet antal accesspunkter. Om du har en stor fastighet med flera olika rum och många väggar och dörrar att ta hänsyn till, innebär detta att den trådlösa signalen kommer att möta många hinder på sin resa genom fastigheten, från routern eller accesspunkten till din enhet. Ett alltför litet antal installerade accesspunkter kan därför resultera i områden på kontoret eller i din bostad där total radioskugga råder.

Det är viktig att ta hänsyn till antalet enheter som ditt nätverk ska ha stöd för. Du kanske också har ett större antal smarta enheter i fastigheten som ska anslutas till nätverket, utöver de datorer och mobila enheter som används i detsamma. Accesspunkternas signalstyrka behöver därför vara tillräcklig för att serva flera olika enheter i det trådlösa nätverket. En korrekt design av nätverket signerad en skicklig nätverksinstallatör i Stockholm är därför en förutsättning för att du ska kunna vara säker på att ditt nätverk använder ett lagom antal accesspunkter.

dra nätverk i villa

Problemet med alltför många accesspunkter

Vi förespråkar användning av accesspunkter, men det kan vara svårt att avgöra hur många sådana som egentligen behövs. Och om beräkningen av antalet accesspunkter är felaktig kan detta få förödande konsekvenser för ditt trådlösa nätverk och ger dig inte bättre WiFi täckning. Det är väldigt vanligt att man som konsument köper alltför många accesspunkter, men vilken skada kan då uppstå kanske du tänker?

Genom att använda för många accesspunkter kan du orsaka problem med WiFi (en flaskhals) i ditt trådlösa nätverk genom att de olika accesspunkterna stör ut varandra. Föreställ dig själv att du har en fastighet med 20 olika rum, där du har en accesspunkt utplacerad i varje enskilt rum. Alla dessa accesspunkter är inställda på en och samma frekvens, och när de befinner sig nära varandra och verkar på samma kanal, kommer de att skicka meddelanden till varandra som försämrar signalstyrkan.

Så resultatet av detta är att du har 20 accesspunkter i din fastighet som allesammans presterar under sin maximala förmåga. Detta gör också att internetuppkopplingen är långsam i alla rummen, vilket om du har ett företag innebär att du har en missnöjd anställd i vartenda av de 20 rummen som inte kan utföra sina arbetsuppgifter. Än värre är att du har köpt en massa onödig hårdvara som du inte behöver, vilket är ett kostsamt misstag som kunde ha förebyggts om du hade anlitat en nätverksinstallatör i Stockholm som hade designat nätverket på rätt sätt.

Problemet med undermålig planering av WiFi

Även om designen och installationen av ett WiFi är avgörande för nätverkets prestanda, krävs mer än så för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Planeringen av ditt WiFi är därför A och O när det kommer till att optimera dess prestanda och få det snabbaste, mest stabila och säkra trådlösa nätverket. Din nätverksinstallatör i Stockholm behöver därför ta hänsyn till följande faktorer:

Accesspunkternas kanaler

Accesspunkter sänder ut en signal på ett liknande sätt som en radiostation. För att ditt nätverk ska kunna fungera ordentligt behöver du varsamt ställa in kanalerna på dina accesspunkter. Om du har alltför många accesspunkter på en och samma kanal kommer den störning som vi har beskrivit ovan att sänka prestandan i ditt trådlösa nätverk.

Segmentering av trafiken

Det är också viktigt att segmentera trafiken och ge enheter rollbaserad åtkomst till nätverket. Även detta är därför en avgörande faktor för en framgångsrik nätverksinstallation. Till exempel behöver användare A inte tilldelas extremt stora resurser för att surfa på Facebook medan användare B kan behöva större resurser för att utföra viktiga arbetsuppgifter med hjälp av nätverket.

Oavsett om du ska ersätta ett befintligt trådlöst nätverk eller installera ett nytt, kan vi förse dig med en nätverksinstallatör i Stockholm som utför installationen åt dig.

Boka tid med nätverkstekniker Stockholm

Kontakta oss för att få hjälp med din planeringen och design av ditt WiFI & nätverk, samt kabeldragning och inkoppling av utrustning i nätverket, såsom övervakningssystem, servrar och skrivare mm. Boka tid direkt via den interaktiva kalendern nedan, alternativ ring eller mejla oss för mer information om de tjänster som vi tillhandahåller!

– Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria och du får en offert.
– Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att förstärka WiFi signal hemma eller på ditt företag.
– Är det ett mindre jobb så kan vi hjälpa dig direkt på plats, annars gör vi ett återbesök.

Boka tid

Boka tid för en offert med en av våra nätverkstekniker.
Vi på Nätverkstekniker .Se är tillgängliga för dig via telefon och E-post vid frågor.
08 400 117 26

Nätverkstekniker.se (Min Datorsupport AB) © 2015-2023