Nätverksinstallatör

En nätverksinstallatör är väl förtrogen med WiFi-teknikens svagheter. Du som behöver täcka en större yta i din bostad eller på ditt kontor med ett trådlöst nätverk behöver troligtvis fler än en accesspunkt. Tyvärr är det inte så enkelt att åstadkomma detta som att helt sonika placera ut en trådlös router på alla våningar i bostaden eller på kontoret. För att förlänga WiFi signalen bör du följa en viss praxis, närmare bestämt att placera ut flera trådlösa accesspunkter anslutna till ett och samma nätverk.

Boka tid för en offert eller installation, alternativt ring eller mejla vid frågor.

08 400 117 26
Kontakt@natverkstekniker.se

Ta hjälp av en nätverksinstallatör i Stockholmsområdet

För att säkerställa att du faktiskt skapar en lösning snarare än ytterligare problem, är det dock säkrast att låta en professionell nätverksinstallatör utföra jobbet. Överlappande trådlösa accesspunkter kan nämligen skapa oreda i ditt nätverk. De problem som riskerar att uppstå är precis lika stora som problemet att du inte har tillräckligt många accesspunkter i nätverket.

Av denna anledning är det viktigt att följa praxis för att göra rätt redan från första början. För det är trots allt så att nästan all teknisk apparatur, inklusive den som används i ditt trådlösa nätverk, är ganska onyanserad när det kommer till vad som funkar och inte. Det finns ett rätt sätt att göra saker på och det finns även fel sätt – det är sällan ett tillvägagångssätt ligger i gränslandet mellan dessa bägge extremer.

– Vi erbjuder kostnadsfria besök ute hos dig och felsöker kostnadsfritt ditt hemnätverk eller företagsnätverk för en offert.

Boka en tid för en offert eller installation. Ring eller mejla oss vid frågor.

nätverksinstallatör stockholm

Våra nätverkstekniker får toppbetyg

Vi känner en genuin stolthet över att våra nätverksinstallatörer har erhållit en imponerande kundnöjdhet på 4,8 av 5,0 i cirka 200 rekommendationer från Reco. Detta betyder mycket för oss och visar att vårt engagemang och kvalitetsarbete uppskattas av våra kunder. Vi fortsätter att arbeta hårt för att leverera enastående service och skapa nätverkslösningar som överträffar förväntningarna. Din tillfredsställelse är vårt mål!

Vad är en stark respektive svag WiFi-signalstyrka?

Den WiFi-teknik som idag finns tillgänglig använder sig av radiosignalen på något av följande två band: 2,4 Ghz och 5 Ghz. Bägge dessa frekvenser har en begränsad räckvidd inom vilken täckningen är utmärkt. Därefter blir signalen allt svagare och ju närmare teknikens begränsning ditt nätverk verkar, desto sämre blir upplevelsen för dig själv och andra användare av nätverket. Väggar, trapphus, hissar, metallföremål och till och med människokroppen kan försvaga WiFi-signalen markant. Det är därför viktigt att din nätverksinstallatör känner till detta och kan arbeta sig runt dessa hinder.

Signalstyrkan anges ofta i decibel-milliwatt (dBm). Ett högt tal som indikerar utmärkt signalstyrka är -30, medan ett lägre dBM som innebär i princip obefintlig signal är -120. Helst bör WiFi-signalen i ditt nätverk ha en styrka som ligger på mellan -60 dBm och -40 dBm. Om kraven på signalstyrka är särskilt höga bör den ligga på -50 dBm och högre.

Ponera för en stund att du står precis bredvid en accesspunkt och den signalstyrka som du kan uppmäta är -40 dBm. Om du då börjar röra dig bort från accesspunkten, kommer du märka hur signalen gradvis blir svagare och ibland märkbart svag när du till exempel passerar vissa väggar.

nätverksinstallation

Faktorer som din nätverksinstallatör tvingas ta hänsyn till

En nätverksinstallatör behöver ta hänsyn till en rad olika faktorer i samband med planeringen av, samt vid installationen av, ditt trådlösa nätverk. Vi rekommenderar att man använder sig av trådlösa accesspunkter för att utöka nätverkets trådlösa räckvidd. Låt oss förklara anledningen till detta genom att titta på hur olika slags material inverkar på signalstyrkan.

Glas kan försvaga signalstyrkan

Många kontor, och även vissa bostäder, har glasdörrar eller andra element av glas som avgränsar ett rum från ett annat. Detta är förvisso ett modernt sätt att avgränsa de olika rummen på kontoret eller i bostaden, men glas har också en negativ inverkan på signalstyrkan. En vanlig genomskinlig glasruta kan minska signalstyrkan med cirka -4dBm. Om glaset i fråga dessutom är dubbelt eller trippelt, eller behandlat för att isolera eller avleda ljus, kommer denna siffra obönhörligen att öka. Detta kan leda till stora bekymmer om du till exempel ska streama video eller ringa videosamtal i ett rum där ditt WiFis signalstyrka försvagas av glasytor.

Trä och tegel har en stor inverkan på signalstyrkan

Även trä, tegel och metall är några exempel på material som försvagar signalstyrkan. Faktum är att trä kan minska signalstyrkan i ditt trådlösa nätverk med cirka -6dBm. Och om det rör sig om till exempel en vägg med tjockare trästruktur kan signalen försvagas med så mycket som -20dBm eller mer.

Tegel är ett annat material som ofta är tätt och tjockt. WiFi-signalen mer eller mindre försvinner så fort du placerar en tegelvägg mellan en accesspunkt och den enhet som du försöker ansluta till nätverket. Tegel kan försämra signalstyrka med så mycket som -28dBm! Det murbruk som håller samman tegelstenarna bidrar inte heller till en stark WiFi-signal.

Metaller är WiFi-signalens värsta fiende

Slutligen består många byggnader av byggnadsmaterial av metall. Metaller är inte kompatibla med radiosignaler, så det bör inte komma som en överraskning att de även motverkar WiFi-signalstyrkan. En WiFi-signal kan faktiskt minskas med så mycket som uppemot -50dBm om metallföremål kommer i vägen. Detta är därför en av de viktigaste faktorerna som din nätverksinstallatör behöver ta hänsyn till vid planeringen av ditt nätverk och utplaceringen av accesspunkter i detsamma.

För att få en proffsigt utförd nätverksinstallation av en duktig nätverksinstallatör kan du med fördel kontakta oss. Ring eller mejla för att boka tid!

Boka tid med en nätverkstekniker

Kontakta oss för att få hjälp med din planeringen och design av ditt WiFI och nätverk, samt hjälp att dra nätverkskabel utomhus och inomhus, samt inkoppling av utrustning i nätverket, såsom övervakningssystem, servrar och skrivare mm. Boka tid direkt via den interaktiva kalendern nedan, alternativ ring eller mejla oss för mer information om de tjänster som vi tillhandahåller!

– Förstabesök hos kunder inom en fyramilsradie från Stockholms centrum är alltid kostnadsfria.
– Efter genomgång av ditt nätverk på plats hos dig får du ett förslag till åtgärder och ett kostnadsförslag för att förstärka WiFi signal hemma eller på ditt företag.
– Väljer du att tacka nej behöver du inte betala för vårt besök. Tackar du ja åtgärdar vi ditt nätverk omgående.

Boka tid

Vi på Nätverkstekniker .Se står redo att bistå dig, oavsett om du behöver ställa frågor eller få rådgivning. Du kan enkelt nå oss via telefon och e-post. Vill du ta steget mot en bättre nätverksupplevelse? Boka en tid för att få en skräddarsydd offert eller planera en installation. Vi ser fram emot att hjälpa dig att optimera och förbättra ditt nätverk för att möta dina behov på bästa sätt.
08 400 117 26

Nätverkstekniker.se (Min Datorsupport AB) © 2015-2023